”Smarta lösningar ger mig en rush”

Vilka är vi som jobbar på Magello? Hur ser vardagen ut för oss? Vad inspirerar oss? Vad får oss att må bra? Och vilka hemliga superkrafter drömmer vi om? Nu startar vi en serie porträtt där olika medarbetare berättar om livet på Magello. Först ut är Jimmie Jonasson, systemutvecklare med passion för digitalisering, poesi och livslångt lärande.

Hej Jimmie, vad inspirerar dig på jobbet?

Jag inspireras av att tillsammans med mina kollegor diskutera hur vårt arbete påverkar samhället. Att tänka kring varför vissa saker är bra att digitalisera medan andra kanske fungerar bäst som de är. Med de många digitala resurser som byggs hela tiden är det en viktig fråga att hålla sig a jour med. Därför är det extra kul att jag kan ha en pågående diskussion om detta med mina kollegor på mitt nuvarande uppdrag på ESF-rådet.

Jag blir också superinspirerad av mina seniora kolleger som kommer på smarta lösningar som inte ens fanns på min horisont. Det är en verklig rush. Sen kan jag tänka på det länge och när samma problem dyker upp i ett annat sammanhang kan jag använda lösningen.  

För att sammanfatta är det väl samtalet, både ur ett samhälls- och programmeringsperspektiv som inspirerar mig mest. Allt detta uppfylls med råge på min nuvarande arbetsplats.

Vad gör du för att utvecklas i din roll på Magello?

När det kommer till den tekniska biten, programmeringen och kodandet, är jag hela tiden i lärande-modus. Det är så kul och spännande. Jag går alltid upp en dryg timme innan jag behöver väcka barnen för att hinna få dem till skolan. Den timmen är guld värd. På med kaffebryggaren och sen dyker jag in i en udemy-kurs eller något specifikt område jag känner behöver vässas.

Som en del i mitt livslånga lärande har jag också initierat vad vi kallar för Magello BookLab. En bokcirkel där alla som medverkar även får bjuda in en person till. Denna person får gärna komma från en annan bransch än vår så att vi får mångfaldsinput i våra diskussioner.
Detsamma ska även spegla de böcker vi väljer. För mig är det oerhört viktigt att vi som sysslar med samhällets digitalisering hela tiden är med och lyssnar och tar pulsen på alla i samhället. I slutändan blir det en demokratisk fråga. Min tidigare karriär var inom teatern och även där var det just samhällsperspektivet det som hela tiden låg främst.

Om du fick en superkraft, vilken skulle det vara och varför?

Ja, det skulle nog vara att kunna resa i tiden. Varför? Jo, för att få möjlighet att träffa poeter som Sonja Åkesson, Karin Boye och Gunnar Ekelöf såklart. Viktiga poeter för mig. Särskilt Åkesson och Ekelöf som jag ofta återkommer till. Det märks på mitt jobb när jag testar vår kod, helt plötsligt dyker det upp utlysningar som heter ”Åkej, jag har en annan rytm” och ”Det är långt, men jag är nära”, medan mina kollegors testfall kanske mer har namn som ”Test 12 juni”, eller bara ”34322”. Det är i alla fall lätt att känna igen mina. Ha ha ha.

Dela:

Relaterade inlägg ↓

Magello Group

”Att skratta på jobbet ger mig energi”

Nu fortsätter vi lära känna medarbetarna på Magello. Näst ut är vår Scrum Master och systemutvecklare Emilie som får energi av att skratta på jobbet och som drömmer om att utforska Argentinas berg från hästryggen.

Magello Group

Vägen till ett framgångsrikt team

Långsiktig utveckling eller snabb kompetensförstärkning? Olika uppdrag kräver olika typer av teamsammansättningar och kompetenser. Att hitta rätt team till rätt uppdrag är avgörande för att ett projekt ska genomföras effektivt. Därför är det en viktig del av vår strategi.

Patric Jansson

Jämställda bolag gör bättre produkter

Jämställdhet. Ett laddat ord som innehåller så mycket. Vi som arbetar i IT-branschen kämpar fortfarande med att göra arbetsplatser mer jämställda då branschen domineras av män och uppfattas som manlig till sin karaktär. Men vad innebär det att arbeta jämställt och varför ska man ens göra det när vi bor i ett av de mest jämställda länderna i världen? Och hur ska vi göra det utan att hamna i ”whataboutism”, ”inte alla män” eller ”hos oss får alla samma möjligheter”?