Sharing is caring

Vi är öppna till sinnet och älskar att dela med oss av vår kunskap.

Jobba hos oss

Utveckling och lärande i fokus

Olika perspektiv är värdefulla för att se nya möjligheter och komma fram till bättre lösningar. Därför brinner vi för att dela vår kunskap både med varandra och andra. Det gör vi varje dag när vi arbetar tillsammans. Det gör vi också genom Magello Academy, meet ups, tech talks, utbildningar, inspirationsföreläsningar, tankeväckande inlägg i vår konsultblogg och mycket mer.

Bloggen

Trender, spaningar, ny kunskap och heta nyheter inom Magello och branschen i stort. Håll till godo!

Magello var på Öredev
Magello Group

De bästa från Øredev 2023

Øredev är en konferens för IT-utvecklare som hållits sedan 2005. I år gick den av stapeln i Malmö på Malmö Mässan, Exhibition & Conference Center, under två och en halv dag. Från Magello var Eric von Knorring och Per Hagsten på plats, här är deras guldkorn från årets konferens.

Magello_natverk
Magello Group

Nätverka – To be or not to be

Att skapa goda relationer genom att nätverka och träffa nya kontakter kan vara både utmanande, roligt och svårt på samma gång. Men ju mer du gör det, desto enklare blir det. Det handlar om att träffa och lära känna människor som du kan hjälpa och ge något och samtidigt kan du få återbäring då ni utbyter kunskap och erfarenheter med varandra.

Magello hållbar framtid
Carina Edman

Alla kan bidra till en hållbar framtid

Majoriteten av dagens företag arbetar hållbart. Att det finns flera olika perspektiv inom hållbarhet är inget nytt och det gäller att ha en balans mellan ekonomiska-, miljö- och sociala-aspekter. Alla bolag har olika förutsättningar men kan utan tvivel på något sätt bidra till rena affärer, minskad miljö- och klimatpåverkan samt sunda och jämlika arbetsförhållanden. Att arbeta hållbart skapar möjligheter, stödjer innovation och ger konkurrensfördelar. Men det skapar framför allt en hållbar framtid.

Patric Jansson

Jämställda bolag gör bättre produkter

Jämställdhet. Ett laddat ord som innehåller så mycket. Vi som arbetar i IT-branschen kämpar fortfarande med att göra arbetsplatser mer jämställda då branschen domineras av män och uppfattas som manlig till sin karaktär. Men vad innebär det att arbeta jämställt och varför ska man ens göra det när vi bor i ett av de mest jämställda länderna i världen? Och hur ska vi göra det utan att hamna i ”whataboutism”, ”inte alla män” eller ”hos oss får alla samma möjligheter”?

Louise Englund

Kraften i teamkraft

Vi säger att vi är ”konsultbolaget som drivs av teamkraft” – men vad ÄR teamkraft egentligen? Vad innebär det i praktiken? Och inte minst, vilket värde skapar det?

Magello Group

Inspirerande utvecklingsdagar på PyCon Sweden

På Magello är kompetensutveckling en självklar del av arbetet där alla starkt uppmanas att utveckla och utmana sig själva. Exakt hur kompetensutvecklingen ska gå till är väldigt fritt. Det finns inga hårda ramar som sätter dig bakom skolbänken, eller tvingar dig att göra någonting som känns meningslöst eller tråkigt.

Louise Englund

Undvik spagetti i integrationen

Väldesignade integrationer är nödvändiga för att processer och rutiner ska flyta smidigt i en verksamhet. De skapar också stora möjligheter att snabbt kunna anpassa erbjudanden i takt med ändrade kundbeteenden och nya innovationer. Men det gäller att integrationerna utförs på rätt sätt för att de ska fylla sitt syfte. Och ju färre integrationer som utförs desto bättre. Integrationer som påminner om en rejäl portion spagetti blir ofta väldigt svåra att hantera. 

Jimmie Jonasson

En mer jämställd bransch för ett mer välfungerande samhälle

Vi hör ofta att det behövs fler kvinnor till vår bransch. Varför då? För mig handlar det om att ju fler kvinnor som är med och utformar framtidens system, desto jämställdare samhälle kommer vi få. Hur ska vi då locka fler kvinnor? Ett steg på vägen är att förändra språket vi använder när vi pratar om IT eller Tech.

Magello Group

”Att skratta på jobbet ger mig energi”

Nu fortsätter vi lära känna medarbetarna på Magello. Näst ut är vår Scrum Master och systemutvecklare Emilie som får energi av att skratta på jobbet och som drömmer om att utforska Argentinas berg från hästryggen.

Magello Group

Hur skapar du säkra integrationer?

Att skapa integrationslösningar mellan olika system är en självklarhet för de flesta verksamheter idag. Utan integrationer blir det svårt att hålla jämna steg med marknaden och skapa konkurrenskraft. Men samtidigt som integrationer förenklar processer och ger starka mervärden innebär de också ökade säkerhetsrisker.

Magello Group

”Vi hjälper varandra att hjälpa våra kunder”

Hur ser vardagen ut för oss som jobbar på Magello? Vad drivs vi av? Och vad är viktigast för att vi ska trivas på jobbet? Näst ut i serien av medarbetarporträtt är vår Business Controller Fredrik Olsson.

Magello Group

”Magello är ett inkluderande bolag med härliga kollegor”

Hur ser vardagen ut för oss som jobbar på Magello? Vad drivs vi av? Och vad är viktigast för att vi ska trivas på jobbet? Näst ut i serien av medarbetarporträtt är Milad Amjad, vår business coordinator som vet allt om ISO-system och hur man brygger den perfekta koppen kaffe.

Magello Group

”Smarta lösningar ger mig en rush”

Vilka är vi som jobbar på Magello? Hur ser vardagen ut för oss? Vad inspirerar oss? Vad får oss att må bra? Och vilka hemliga superkrafter drömmer vi om? Nu startar vi en serie porträtt där olika medarbetare berättar om livet på Magello. Först ut är Jimmie Jonasson, systemutvecklare med passion för digitalisering, poesi och livslångt lärande.

Patric Jansson

Fem exempel på hur integration skapar nya affärsmöjligheter

Systemintegration. Det innebär väl helt enkelt att koppla samman olika system för att skapa smidigare processer? Jovisst. Men i dag är systemintegration eller bara ”integration” som vi brukar säga, långt mycket mer än så. Med dagens integrationslösningar kan företag snabbt koppla upp sig mot stora ekosystem, skapa helt nya affärsmöjligheter och på kort tid nå nya marknader.

Magello Group

”Tre snabba” till Magellos medarbetare

Hur ser vardagen som Magello-konsult ut? Vad inspirerar oss? Vad får oss att må bra? Och vad gör vi när vi inte jobbar? Här svarar tre konsulter på några snabba frågor om livet på Magello.

Per Daynac

Framtiden skapas i molnet

Videomöte från hemmakontoret, matleverans direkt till dörren, beställning av mediciner från mobilen… En explosion av innovativa tjänster har på kort tid förändrat vår vardag. Många av dem har vi molnet att tacka för.

Magello Group

Vägen till ett framgångsrikt team

Långsiktig utveckling eller snabb kompetensförstärkning? Olika uppdrag kräver olika typer av teamsammansättningar och kompetenser. Att hitta rätt team till rätt uppdrag är avgörande för att ett projekt ska genomföras effektivt. Därför är det en viktig del av vår strategi.

Magello Group

Vad är en bra företagskultur?

Vad är egentligen en bra företagskultur? Hur skapas den? Och varför är den så viktig? Det är inte helt lätt att definiera och olika personer kan förstås ha olika uppfattning om hur en bra företagskultur ser ut. På Magello är vi övertygade om att företagskulturen är viktigare än allt annat för att skapa en arbetsplats där alla medarbetare trivs och utvecklas i sin yrkesroll.

Per Daynac

Molnlösning stärker Pricers erbjudande

Pricer är världsledande på digitala detaljhandelslösningar som digital prissättning och dynamisk produktpositionering. Lösningarna bidrar både till att öka butikernas produktivitet och förbättra konsumenternas köpupplevelse. Som så många andra aktörer stod Pricer inför utmaningen att migrera hela sin mjukvara till molnet. En migrering som var nödvändig för att modernisera lösningen och skapa ett effektivare verktyg för kunderna.

Magello Group

Hur väljer du rätt konsultbolag?

Vad är viktigt för dig när du väljer konsultbolag? Utvecklingsmöjligheter? Typ av uppdrag? Hög lön? Arbetsmodell? Möjligheten att jobba hybrid-remote? Ja, listan kan göras lång och det är inte helt lätt att välja rätt. Men vad som är viktigt att tänka på är att alla konsultbolag till 90 % består av människorna som jobbar där. Så har du hittat ett företag där du trivs med människorna och känner att ni delar samma värderingar har du kommit långt.

Milad Amjad

En lyckad resa till molnet

Molnlösningar har mer eller mindre blivit ett måste för de flesta verksamheter. Omkring 80 % av alla svenska företag har hela eller delar av sin infrastruktur i molnet. Men vilken är den bästa molnlösningen? Hur ser resan till molnet ut? Och hur lång tid tar det att komma fram till molnet? Frågorna är många men svaren beror helt på varje verksamhets behov. Det finns helt enkelt inte ett standardmoln som passar för alla.

Per Daynac

Skriv ett lyckat konsult-CV – fem smarta tips

Nätverk, kontakter och sociala medier har blivit allt viktigare i jakten på drömuppdraget. Och du kan du få draghjälp genom att arbeta hos ett företag som är duktiga på att hitta rätt möjligheter åt dig. Med det sagt har CV:t har ännu inte spelat ut sin roll. Ett bra CV kan vara det som gör att du sticker ut ur mängden och kallas till intervju.

Magello Group

Digitalisering förändrar världen

Minns du hur det var att riva ut kartsidor ur telefonkatalogen för att hitta rätt? Att gå till Posten för att betala räkningar? Anmäla VAB genom att skicka in blanketter? Och att själv behöva ha koll på när bilen ska servas? Digitaliseringen har förändrat hela vårt samhälle och det är lätt att glömma hur verkligheten såg ut för inte alltför länge sedan.