Kraften i teamkraft

Vi säger att vi är ”konsultbolaget som drivs av teamkraft” – men vad ÄR teamkraft egentligen? Vad innebär det i praktiken? Och inte minst, vilket värde skapar det?

Vi Magelliter har alltid tyckt om att jobba tillsammans på olika sätt. Helt enkelt för att det är kul och givande. Vår drivkraft kommer inifrån individerna men tillsammans växer den sig ännu starkare. Vi kallar det Teamkraft. Ordet teamkraft finns inte definierat men vi ser att det ibland används i sammanhang som tävlingar, där det gäller att skapa det högst presterande teamet som når de bästa resultaten.

Har du någonsin jobbat i ett team där det har känts som att oavsett VAD ni skulle utföra för uppgift så skulle det gå lysande – och vara roligt? Det beror nog inte på att alla deltagare har rätt examen och de optimala erfarenheterna på CV:t. Det är något annat. För att på något sätt försöka sätta ord på ”det där andra” fick alla Magelliter samla tankarna i ett wordcloud.

Upplevelsen av utveckling, inspiration, gemenskap och samarbete är tydlig, men tittar vi närmare ser vi också att det handlar om att befinna sig på en plats som är inkluderande och trygg och där man kan skratta. Och visst kan det vara skönt att ”inte vara rädd för chefer” och dela ansvar? Det här är definitivt inte saker som man kan certifiera sig i, och det krävs mod, tid och engagemang för att nå hit. Mod att våga lita på varandra, att samtala och bemöta varandra på ett öppet och inte dömande sätt för att hjälpas åt – det här är förstås något man kan träna på om det inte faller sig naturligt eller känns lite läskigt. Att träna är ju enda sättet att bli bättre på något och det är precis det vi gör. Med en kultur som uppmuntrar utveckling och lärande kan vi ta oss tid till detta.

Kompetensutbyte

Vad innebär teamkraft i praktiken?

När vi Magelliter definierade Teamkraft kom vi fram till att det är något som är svårt att konkretisera, att man faktiskt kan träna sig i det och att förutsättningarna är viktiga. Vi tror att kommunikation är centralt för att skapa tillit, speciellt när den får flöda fritt och blir bemött. Därför övar vi oss i att ”tänka högt”, alltså att uttala våra tankar. Det ger oss inte bara förståelse för varandra, utan är också ett bra sätt att bolla och lösa problem. Det är också ett fantastiskt sätt att både förankra och förädla sina idéer. Det kan ju också hända att man inser att man borde tänka om och gå en annan väg. Vi tränar oss också i att coacha varandra och prata om vad som exempelvis motiverar oss, och inte – på det sättet lär vi känna varandra bättre. Sist men inte minst, ser vi till att ha kul på vägen genom att träffas även utanför jobbet.

Allt det här vi tränar på skapar en atmosfär av öppenhet, kreativitet, trygghet och bra stämning. Man blir helt enkelt bättre på att lösa problem både ensam och i teamet tillsammans med andra.       

Vi Magelliter arbetar inte alls hierarkiskt utan utifrån en asynkron modell, som vi säger. Allas åsikter och tankar är lika mycket värda och det avspeglar sig i vår kommunikation med varandra, oavsett vilken roll eller vilket uppdrag vi har. Om du stöter på ett problem i ditt uppdrag eller i din vardag finns alla behjälpliga.

Vilket värde skapar teamkraft?

För oss Magelliter genomsyrar Teamkraft allt vi gör, det är inte bara ett begrepp som vi slänger oss med. Det här visar sig i att varje Magellit är trygg, personlig, lärande och kommunikativ vilket avspeglar sig både inåt och utåt. Inåt i hur individen mår och utvecklas och hur vår kultur fungerar, utåt i hur vi som bolag hjälper både kunder och partners att forma ett bättre samhälle genom våra leveranser. Viktigt att komma ihåg är att teamkraft även innebär ansvar och respekt både gentemot oss själva och andra.

Om man tittar i det wordcloud där vi definierade Magellos Teamkraft hittar man också upplevelser som ”jobbglädje”, ”vidgade vyer” och ”vänskap”. För oss Magelliter är detta betydelsefullt för att vi ska trivas och forma den kultur som vi alla mår bra att vara i. Tillsammans skapar vi det bolag vi själva vill jobba på. Vem vill inte jobba på en sådan arbetsplats?

Dela:

Relaterade inlägg ↓

Magello Group

”Magello är ett inkluderande bolag med härliga kollegor”

Hur ser vardagen ut för oss som jobbar på Magello? Vad drivs vi av? Och vad är viktigast för att vi ska trivas på jobbet? Näst ut i serien av medarbetarporträtt är Milad Amjad, vår business coordinator som vet allt om ISO-system och hur man brygger den perfekta koppen kaffe.

Magello Group

Vägen till ett framgångsrikt team

Långsiktig utveckling eller snabb kompetensförstärkning? Olika uppdrag kräver olika typer av teamsammansättningar och kompetenser. Att hitta rätt team till rätt uppdrag är avgörande för att ett projekt ska genomföras effektivt. Därför är det en viktig del av vår strategi.

Magello Group

”Att skratta på jobbet ger mig energi”

Nu fortsätter vi lära känna medarbetarna på Magello. Näst ut är vår Scrum Master och systemutvecklare Emilie som får energi av att skratta på jobbet och som drömmer om att utforska Argentinas berg från hästryggen.