Events på Magello


Vi delar med oss!

Hållbara digitala lösningar behöver lärande organisationer

Kom förbi Magello, alla är välkomna!

Vi håller ofta föreläsningar och events som du är välkommen att vara med på.

Varje torsdag kl 15.00 har vi dessutom ☕Torsdagsfika, ca 20 minuter inspirationer. Du behöver inte vara kund utan bara intresserad att lära dig mer om ämnet eller oss, och kanske sugen på lite bulle.

När vi har större event kan du behöva anmäla dig, då finns anmälningsformuläret på eventet webbsida, men annars skicka ett mejl till oss så vi kan släppa in dig.

Om du missar en dragning kan du se de flesta i efterhand på Magllos Youtube-kanal.

Kommande events du är välkommen på!

2024

Augusti

Golftävlingen – Magello Invitational 2024

September

Tillgänglighet – och varför du behöver det också, Simon Wikander

Tidigare events

Om du missar en dragning kan du se de flesta i efterhand på Magellos Youtube-kanal.

2024

Juni


Maj

Ordnat kaos , Petter Salminen
Kaos kan verka enkelt, vissa skulle kanske till och med säga att det är standard. Men när man börjar gräva i det så visar sig det att det är svårt. Speciellt om man blandar in människors tro på vad kaos är. Petter som är utvecklare hos Magello gör en rolig dragning om kaos och hur vi människor ibland inte tror att kaos är slump.

 

April

 
Grunderna i Raytracing , Daniel Pettersson
Raytracing är tekniken bakom en virtuell värld av ljus och skuggor. Genom att simulera hur ljusstrålar interagerar med olika ytor och material, kan vi skapa realistiska miljöer och objekt. Genom att efterlikna ljusets fysik med imponerande detaljrikedom, kan raytracing skapa bilder och animationer som nästan är omöjliga att särskilja från verkliga fotografier. Daniel går igenom grunderna bakom raytracing.
 

Hackaton med Couchbase, Confuent, Curity 

Våra vänner från Cillers.com kommer till Magello och håller en community-driven meetup med utvecklare från SEB, Volvo, Klarna och Spotify. Träffa kollegor, mingla och lär dig om tjänster som DatabricksCouchbaseConfluent, Kong och AWS.

 

Mars

Meetup med AI och säk hos Magello

Plattformen Cillers.com kommer till Magello och håller en community-driven meetup. Träffa kollegor, mingla och lär dig om tjänster som DatabricksCouchbaseConfluent, Kong och AWS.

Februari

React för dig som inte kan koda, Dag Reuterskiöld

Är du inköpare av it-konsulter och undrar vad är React. Dag visar spännande visuell simulering om liv och död , så du får en bra uppfattning om hur frontend-ravmerket React fungerar.

Det viktigaste att tänka på för bättre tillgänglighet, Simon Wikander

Vår frontend expert Simon Wikander berättar hur vad du ska fokusera på för att dina användare ska tycka din tjänst är så bra det bara går. Bra tillgängligheter ger bättre tjänster och bättre kundupplevelse. 
 

Januari

Turn the Ship Around – Skapa trygga och självgående organisationer, Thomas Näslund

Dynamiska och snabba organisationer styrda utifrån ett tydligt syfte är alla ledares dröm. Många är dock fortfarande fast i hierarkier och rapporteringar till närmsta chef. Kvar får du en organisation som inte tar egna initiativ och därmed inte lär sig i den hastighet som behövs i dagens samhälle. 

2023

Januari

Vad är egentligen ett bra ledarskap?
Torsdagsfika – Angela Svegby summerar sin syn på bra ledarskap i några enkla punkter.

Februari

Prata om rätt saker – Lean Coffee 
Torsdagsfika – Patric Jansson om hur du jobbar med strukturerade agenda lösa möten.

Sila myggen i allefall!
Torsdagsfika – Mats Öberg ser möjlighet och samband mellan hållbarhet och digitalisering.

Investera i framtiden genom att dela med dig!
Torsdagsfika – Louise Englund berättar om sitt engagemang i Nackademin och vad det ger henne.

Mars

Magello Tech Ladies – Hur stärker vi IT-branschen utifrån ett kvinnligt perspektiv?
Magello bjuder in till en spännande kväll. Vi kommer dela med oss av våra erfarenheter och drömmar om livet inom IT-världen för att vi ska bli fler kvinnor i branschen och vill gärna bolla det med er! 

Fem lärdomar från Jfokus 2023
Torsdagsfika – Några av våra konsulter var på årets Jfokus. Andreas Björnström delar med sig av sina insikter och spaningar från konferensen.

Lärande organisationer och ledarskap – Sveriges Radios Jeanette Almberg-Paravati
Magello har bjudit in Sveriges Radios Jeanette som har lång chefserfarenhet och ledarskapsutveckling samt är specialist inom lärande och utveckling. Hon har erfarenhet av att bygga en lärande kultur och har bland annat utbildat och föreläst i förändringsledning, kommunikation, pedagogik, presentationsteknik, retorik, säljteknik, coaching och feedback 

Hur påverkar design ditt varumärke? – Cecilia Mannerstråle, By Mannerstråle
Designer Cecilia jobbar med kända svenska och internationella varumärken. Hon kommer förbi Magello och föreläser om hur design påverkar dina kunders syn på ditt varumärke.

Mina mest värdefulla takes från konferensen Swetugg
Om du missade Swetugg kan du lyssna på Tricia Falk som kommer ge dig godbitarna!

April

De topp fem vanligste problemen för en konsult
Johanna Persson Green ger insikt i IT från ett konsultsperspektiv. Johanna är i dag CEO på Mindstreet och har lång erfarenhet från konsultbranchen.

Familjedag på Magello
Ta med dina barn till Magellos kontor i Stockholm. Här ges en introduktion i vad mamma, pappa eller anhörig gör på jobbet. Vi lär era barn Scratch och det kommer finnas olika nivåer som passar alla. Rekommendation är minst 6 år. Självklart är syskon och kompisar välkomna! OBS – endast internt. 

Generalist, javisst!
Torsdagsfika – Är du köpare av konsulter? Jens Tinglev, teknikgenereralist på Magello hjälper dig först vilken typ av konsult som passar för olika uppdrag.

Maj

En översikt Java 21
Olle går igenom nyheterna i den senaste Java versionen, allt du behöver veta så slipper du leta.

Mitt andra jobb – Bygga ett rymdimperium
Det är inte lätt att bli  bra i spel. Mårten Palm berättar hur han applicerar big data, automation och cloud för att bygga sitt rymdimperium.

Juni

Golftävling – Magello Invitational 2023
Välkommen till golftävlingen Magello Invitational, som spelas den 1:a juni på Djursholms Golfklubb norr om Stockholm!

Vad är grejen med Rust?
Programmeringsspråket Rust har blivit populärt de senaste åren, Daniel Pettersson visar dig varför!

En sommarkväll med hälsan i fokus – Perita Almqvist
Ta vara på din hälsa och säkra din plats! Magello bjuder in till event inom god hälsa och välbefinnande med Perita Almqvist. Kvällen bjuder på insikter inom hälsa (förhoppningsvis nya), nätverksmingel med branchkollegor, mat och dryck. 

September

Nätverksmingel – Öka ditt personliga nätverk!
Vi öppnar därför upp vår Magelloterrass den 5 september så du kan nätverka med Stockholm. Du får träffa branschkollegor och får med dig nya insikter, samtidigt som du utbyter erfarenheter med andra. När kvällen är över hoppas vi du har nya tankar, möjligheter och ett starkare nätverk. 

The basic inom WebAssembly
Torsdagsfika – Den relativt nya standarden WebAssembly är fortfarande i sin linda men kommer säkert bli vida använt inom några år. Eric von Knorring ger dig en head start.

Oktober

De fyra sätten att coacha agilt
Anna som är certifierad coach på Magello går igenom de fyra grundpelarna för agil coachning. 

Reactive Programming i Java
En av Magellos erfarna utvecklare John, ger oss djupare förståelse av Ractive Programming i Java. 

November

Vad gör Webking och Magello East
I somras gick Magello East samman med vännerna i Webking. Robert berättar om hur den nya konstellationer stärker hela Magello Group.

Building a Second Brain
Per Daynac som är Key Account Manager på Magello berättar om sitt sätt att bygga upp en databas över kunskap. Dragningen inspireras av boken med samma namn.

Det personliga varumärket Magello
Magello tog förra året hem sin marknadsföring från en extern byrå för att få en mer äkta och snabbare kommunikation. Marknadsteamet berättar om varför och om resan mot ett tydligare och bättre Magello.

December

Därför ska du avropa med Programvaror och Tjänster – Systemutveckling
Johan kommer lära dig allt du behöver veta om Kammarkollegiets Programvaror och Tjänster – Systemutveckling som alla myndigheter, regioner och kommuner kan avropa det mesta inom IT ifrån. 

2022

December

En agilists erkännande, Torbjörn Gyllebring
I dag jobbar alla agilt. Men vi måste nog erkänna att vi alla hamnat lite snett. Vi levererar inte alltid det vi säger att vi ska, även om vi har alla ceremonier och metoder på plats. Tobias som är en av förgrundsfigurerna i den svenska agila rörelsen försöker hitta tillbaka till kärnan av det som vi ville åstadkomma.