Blogg

Några av våra Bloggare
Tove Selenius
Tove Selenius

I ett tidigare liv arbetade Tove som journalist men idag är hon en riktigt bra utvecklare och sann teamplayer. Tove har en förmåga att få både andra människor och team att växa. Dessutom var hon med och startade upp TechEq.

Björn Frantzén
Björn Frantzén

Björn är utvecklare, mentor, arkitekt och R2Ms kunskapsambassadör inom Java. Han har ett brinnande intresse för moderna tekniker och har vid ett flertal tillfällen blivit utnämnd till en av Sveriges bästa utvecklare av IDG.

Jonas Fredriksson
Jonas Fredriksson

Jonas är .Net-utvecklare och arkitekt. Han driver modern systemutveckling med principer såsom; Testdrivet, parprogrammering, monitorering och CI/CD. Han är engagerad i kunskapsspridning och drivande i initiativ som meetups.

Per Daynac

Framtiden skapas i molnet

Videomöte från hemmakontoret, matleverans direkt till dörren, beställning av mediciner från mobilen… En explosion av innovativa tjänster har på kort tid förändrat vår vardag. Många av dem har vi molnet att tacka för.

Angela Svegby

Vägen till ett framgångsrikt team

Långsiktig utveckling eller snabb kompetensförstärkning? Olika uppdrag kräver olika typer av teamsammansättningar och kompetenser. Att hitta rätt team till rätt uppdrag är avgörande för att ett projekt ska genomföras effektivt. Därför är det en viktig del av vår strategi.

Angela Svegby

Vad är en bra företagskultur?

Vad är egentligen en bra företagskultur? Hur skapas den? Och varför är den så viktig? Det är inte helt lätt att definiera och olika personer kan förstås ha olika uppfattning om hur en bra företagskultur ser ut. På Magello är vi övertygade om att företagskulturen är viktigare än allt annat för att skapa en arbetsplats där alla medarbetare trivs och utvecklas i sin yrkesroll.

Per Daynac

Molnlösning stärker Pricers erbjudande

Pricer är världsledande på digitala detaljhandelslösningar som digital prissättning och dynamisk produktpositionering. Lösningarna bidrar både till att öka butikernas produktivitet och förbättra konsumenternas köpupplevelse. Som så många andra aktörer stod Pricer inför utmaningen att migrera hela sin mjukvara till molnet. En migrering som var nödvändig för att modernisera lösningen och skapa ett effektivare verktyg för kunderna.

Angela Svegby

Hur väljer du rätt konsultbolag?

Vad är viktigt för dig när du väljer konsultbolag? Utvecklingsmöjligheter? Typ av uppdrag? Hög lön? Arbetsmodell? Möjligheten att jobba hybrid-remote? Ja, listan kan göras lång och det är inte helt lätt att välja rätt. Men vad som är viktigt att tänka på är att alla konsultbolag till 90 % består av människorna som jobbar där. Så har du hittat ett företag där du trivs med människorna och känner att ni delar samma värderingar har du kommit långt.

Milad Amjad

En lyckad resa till molnet

Molnlösningar har mer eller mindre blivit ett måste för de flesta verksamheter. Omkring 80 % av alla svenska företag har hela eller delar av sin infrastruktur i molnet. Men vilken är den bästa molnlösningen? Hur ser resan till molnet ut? Och hur lång tid tar det att komma fram till molnet? Frågorna är många men svaren beror helt på varje verksamhets behov. Det finns helt enkelt inte ett standardmoln som passar för alla.

Per Daynac

Skriv ett lyckat konsult-CV – fem smarta tips

Nätverk, kontakter och sociala medier har blivit allt viktigare i jakten på drömuppdraget. Och du kan du få draghjälp genom att arbeta hos ett företag som är duktiga på att hitta rätt möjligheter åt dig. Med det sagt har CV:t har ännu inte spelat ut sin roll. Ett bra CV kan vara det som gör att du sticker ut ur mängden och kallas till intervju.

Anders Fredén

Digitalisering förändrar världen

Minns du hur det var att riva ut kartsidor ur telefonkatalogen för att hitta rätt? Att gå till Posten för att betala räkningar? Anmäla VAB genom att skicka in blanketter? Och att själv behöva ha koll på när bilen ska servas? Digitaliseringen har förändrat hela vårt samhälle och det är lätt att glömma hur verkligheten såg ut för inte alltför länge sedan.

Malin Molin Hamrebjörk

Vad kännetecknar oss på Magello?

Vi som jobbar på R2M har många olika kompetenser, erfarenheter och personligheter – något som är värdefullt när vi bygger starka team. Men samtidigt delar vi också många egenskaper. Och kanske är dessa egenskaper viktigast av allt. Ett konsultbolag består ju trots allt av människorna som jobbar där.