Vad är en bra företagskultur?

Vad är egentligen en bra företagskultur? Hur skapas den? Och varför är den så viktig? Det är inte helt lätt att definiera och olika personer kan förstås ha olika uppfattning om hur en bra företagskultur ser ut. På Magello är vi övertygade om att företagskulturen är viktigare än allt annat för att skapa en arbetsplats där alla medarbetare trivs och utvecklas i sin yrkesroll.

I en tidigare undersökning bland konsulterna på Magello svarade hela 91,3 % att det viktigaste för trivsel på jobbet är en positiv och öppen företagskultur. Det sågs av de flesta som långt viktigare än faktorer som lönenivå och förmåner. Även om det förstås också var viktigt. Vi är därför stolta över vår företagskultur där vi utvecklas tillsammans, delar med oss av vår kunskap till varandra, stöttar varandra och har roligt på jobbet varje dag. Strategier och värdeord i alla ära, det är i varje möte, varje samtal och varje kaffepaus som vi tillsammans skapar företagskulturen på Magello.

Här kommer några korta beskrivningar om hur företagskulturen hos oss på Magello ser ut:

Vi älskar att jobba tillsammans

På Magello är vi inga ensamvargar. Vår inställning är att vi levererar tillsammans i alla våra projekt. Vi tar ofta hjälp av varandra och vid utmaningar är det självklart att få uppbackning av kollegor. Ju fler som är med och löser ett problem, desto större chans är det ju att vi hittar den bästa lösningen. En för alla, alla för en, helt enkelt! Förutom att vi jobbar tillsammans tycker vi även om att umgås och delta i sociala aktiviteter ihop.

Vi drivs av lärande och utveckling

En stor fördel med att jobba i team är att vi kan dela med oss av våra kunskaper och lära oss av varandra. En av våra starkaste drivkrafter är att lära oss nya saker och utvecklas. Genom ett ständigt lärande och kunskapsutbyte ser vi till att hela tiden hitta nya, smartare och enklare sätt att lösa de problem vi ställs inför. Utöver allt som vi lär oss i våra uppdrag avsätts minst fem dagar per år till individuell kompetensutveckling. Vi vill att alla på Magello ska ha rätt förutsättningar för att kunna ta ansvar för sitt eget lärande och sin egen utveckling.

Vi är öppna och kommunikativa

Vi tror inte på strikta hierarkier där titel och erfarenhet är det enda som räknas. På Magello är allas tankar och idéer viktiga och det är inte konstigt att en person som jobbat med utveckling i två år svarar på en fråga ställd av någon som jobbat i tjugo år, eller tvärt om. Genom att ta vara på vår mångfald och våra olikheter skapar vi fler värdefulla perspektiv och infallsvinklar. Vi har en familjär stämning och vill att alla ska känna sig välkomna och som en del av teamet. Det gäller för såväl konsulter som kunder och samarbetspartners.

Vi har stor frihet och flexibilitet

Hos oss är det självklart att själv kunna påverka vilka uppdrag man vill jobba med och vad man vill utveckla sig inom. Med fasta löner är det möjligt att välja uppdrag efter intresse och utvecklingsmöjligheter istället för att behöva fundera över priset. På Magello har vi även stor flexibilitet i valet av arbetsplats. Våra konsulter bestämmer i samråd med kunden, var de ska arbeta ifrån. Som konsult kan du därför sitta både hos kund och på annan plats. Självklart kan du också välja att sitta centralt i stan på Magellos kontor i Stockholm eller i Linköping.

Vi tror på balans i livet

Vardagspusslet är inte det lättaste att lösa. Därför kan våra konsulter själva påverka arbetstid och ledighet för att på bästa sätt få ihop vardagen med jobb, förskolehämtningar och fritidsaktiviteter. För oss är det också självklart att erbjuda stöd som föräldralön, pensionsbidrag, olika rabatter och friskvårdsbidrag för att underlätta livet. Vi tror helt enkelt att goda prestationer på jobbet kräver en bra balans mellan jobb och fritid. Det är så livet ser ut.

Dela:

Relaterade inlägg ↓