Nätverka – To be or not to be

Magello_natverk

Att skapa goda relationer genom att nätverka och träffa nya kontakter kan vara både utmanande, roligt och svårt på samma gång. Men ju mer du gör det, desto enklare blir det. Det handlar om att träffa och lära känna människor som du kan hjälpa och ge något och samtidigt kan du få återbäring då ni utbyter kunskap och erfarenheter med varandra.  

Hur stor betydelse har ett starkt nätverk?
Ditt nätverk är ett otroligt betydelsefullt verktyg i verktygslådan. Med nätverket både bygger och skapar du långsiktiga relationer. Att utvidga ditt nätverk kan ge nya affärsmöjligheter, bidra till karriärsutveckling och personlig utveckling samt ge dig helt ny kunskap. Du kan både ge till andra och få nya idéer, perspektiv och insikter. Antingen här och nu eller för framtiden. Du arbetar på att skapa ett förtroende och blir sannolikt ihågkommen för framtida möjligheter.

Ta hand om ditt varumärke
Är det av stor vikt att vårda varumärket? Ja, när människor uppfattar dig eller företaget du arbetar på positivt så bidrar det till ett värde för alla parter. Var därför noga med att vårda ditt varumärke och stärk samtidigt ditt eget rykte. Om du är en generös och professionell person kommer andra att uppleva dig som det. Du blir omtyckt och får ett rykte som andra upplever positivt. Låt det personliga bli ditt eget varumärke och dela med dig till andra både privat och på arbetsplatsen.

Kliv ur din komfortzon
För dig som tycker det är jobbigt att träffa nya människor så är det inget som kommer ändras över en natt. Du behöver ge det tid och träna för att kliva ur din komfortzon och utmana dig själv. Bestäm dig för att hamna i situationer och sammanhang där nya kontakter kan knytas. Du får då träna på att ta kontakt med nya människor och röra dig i nya miljöer. Se till att du själv engagerar dig.

Ett starkt nätverk ger möjligheter
Det finns inget negativt med att ha ett starkt nätverk. Lägg din tid på att vara generös och hjälpa andra. Du kommer få tillbaka minst lika mycket. Goda relationer och ett starkt nätverk ger endast möjligheter.

Dela:

Relaterade inlägg ↓