Utveckling av system för personalbokningar

Nordens största reseaktör

TUI är nordens största reseaktör med cirka 1 600 anställda och en marknadsandel på 20 % på den nordiska resemarknaden. Vi har sedan många år tillbaka haft ett gott samarbete med TUI inom olika projekt. Vårt senaste uppdrag bestod i att uppdatera och vidareutveckla ett system som hanterar rese- och hotellbokningar för TUI:s flygande personal.
”Ett modernt system med nya funktioner som är byggt för att driftas i valfritt moln.”

Ett integrerat team

För projektet satte vi samman ett team duktiga och självgående utvecklare inom programmering, UX design och systemarkitektur som jobbade tillsammans i ett projektteam tillsammans utvecklare från TUI. I teamet arbetade vi med utmaningar som att bryta den existerande monoliten i mindre och mer lätthanterliga byggstenar och att skapa integrationer med nya system.

Vidareutveckling av systemet

Resultatet av vårt arbete blev ett modernt system med nya funktioner som är byggt för att driftas i valfritt moln. Målet är att systemet ska komma att användas för att hantera bokningar för den flygande personalen i hela TUI-gruppen. Systemet byggdes primärt för det nordiska flygbolaget men ska nu troligtvis även användas i bland annat England och Tyskland. Kunden är nöjda med vår leverans och vi fortsätter nu att byta ut ett par kringsystem ut så att nya integrationer kan göras.

Tekniker som använts i projektet: