R2M Academy 2019 summering

Fotografi under labb på R2M academy på yasuragi

Ni som känner oss vet redan att vi på R2M samlas fyra gånger per år för att jobba tillsammans, utveckla våra erbjudanden och lära oss av varandra (och av externa personer med smarta saker att säga). Idag, på internationella kvinnodagen, har vi vår första R2M Academy för i år och den här gången håller vi till på Yasuragi. Här på bloggen tänkte vi bjuda på en kortare genomgång av dagen för dig som är nyfiken på vad vi gör egentligen.

För de som inte ombesörjde egen transport avgick en buss från cityterminalen mot Yasuragi kl 07:30. Väl framme på Yasuragi bjöds på frukost följt av en Opening Keynote med vår CLO Anders Fredén som gick igenom dagen. Därefter följde några presentationer i storforum fram till lunch och parallella spår under eftermiddagen. Mer om dem nedan!

AIM Implement #0
Vår kollega Tomas Lidholm, till vardags arkitekt, höll en inledande presentation om AIM – Implement med fokus på why: vad är AIM Implement, vad kan det vara och vad ska vi använda det till.  Vi har under tidigare Academy-dagar jobbat mycket med AIM Analyse och det är väldigt roligt att vi nu kommit till Implement-delen som är det vi jobbar mest med hos våra kunder.

Tillgänglighet
Erik Börjesson från Funka höll en presentation om tillgänglighet, användarfokus och kraven på tillgänglig IT. Tillgänglighet är viktigt för demokratin och någonting vi och våra kunder behöver ha med oss i vårt dagliga arbete. Dessutom har det nyligen kommit nya riktlinjer för tillgänglighet vilket kommer påverka våra myndighetskunder på så sätt att de, vid upphandling, måste ställa krav på tillgänglighet. Det i sin tur kommer ställa krav på våra kunder inom privat sektor eftersom de, om de vill kunna sälja till offentlig sektor,  behöver kunna möta dessa krav.

Open Parliament
Strategifrågor i storforum lett av vår VD Magnus Kling. Den här gången om varumärkesstrategi och vårt kontor.

IAM på Skanska
R2Ms Marcus Weurlander pratade om arkitektur och hur man tar hand om säkerheten på ett stort företag med många användare. Marcus berättade om ett kundprojekt som involverade integration av bl.a. IAM, Exchange, AD och Office365. Hur de lyckades och vad som hade kunnat göras annorlunda.

AIM Implement #1-3
Det blev en WorkShop-eftermiddag med syfte att sätta en ny standard för hur vi vill genomföra våra projekt. Det finns många sätt att implementera och målet med denna serie av sessioner är att vi skall kunna beskriva ett standardutförande. Vi lever dessutom som vi lär genom att använda samma Work-Shop-metod som vi använder med våra kunder inom AIM Analyse. Som alltid blev det många spännande diskussioner kring olika typer av behov och affärsvärden.

Kubernetes TechTalk / Lab
Per Hagsten och Ingemar Nilsson, konsulter och utvecklare på R2M, jobbar sedan några månader tillbaka i ett projekt tillsammans där de använt K8S i Azure. Precis som namnet avslöjar vägledde de oss i en Kuberneteslabb där vi bland annat satte upp ett Kuberneteskluster.

Closing Keynote
Magnus fick några minuter till på scen för att avsluta dagen innan det var dags för några timmar i spa-delen innan middag.

En fantastisk dag med massor av kunskap, givande diskussioner och nya insikter. Vi ser redan fram emot nästa Academy-dag den 18 juni!

Dela:

Relaterade inlägg ↓

Thomas Näslund

Samspelta team – en förutsättning för effektiv implementation

Vi har plockat det bästa ur modern metodik och skapat vårt eget ramverk för effektiv systemutveckling; AIM (Analyse, Implement, Maintain). AIM täcker hela processen från analys till genomförande och förvaltning. Här tittar vi lite närmare på hur vi jobbar inom Implement.

R2Mare testar bågskytte under R2M academy i Windsor
Malin Molin Hamrebjörk

R2M Academy goes Windsor!

Varje år i månadsskiftet augusti/september brukar vi packa ihop oss för en långweekend tillsammans. Förra året tog vi oss till Noordwijk utanför Amsterdam och årets destination blev Windsor utanför London.