Jakten på drömuppdraget!

Att ha friheten att själv kunna påverka sina uppdrag är otroligt viktigt för de flesta konsulter. På R2M har vi en stor bredd av uppdrag från många olika typer av branscher att välja på. I samråd med en konsultchef får våra konsulter hjälp att hitta det uppdrag som matchar dem bäst. Men vad som får en person att trivas och utvecklas på ett uppdrag behöver förstås inte gälla för någon annan. Vad ska man då tänka på vid val av uppdrag? Hur vet man att det blir rätt? Här kommer några tips för dig som är vilse i uppdragsdjungeln!

Är uppdraget utvecklande?

Vi vill nog alla känna att vi hela tiden utvecklas och lär oss nya saker i vår yrkesroll. Vill du lära dig en helt ny teknik, fördjupa dina kunskaper inom en specifik nisch eller bredda din kompetens på många olika plan? Ta reda på vilka utmaningar och tekniker du kommer att få jobba med i uppdraget.

Hur lång tid är uppdraget?

Vill du få in vardagsrutiner och känna dig som hemma på jobbet passar ett längre uppdrag bäst. Att sitta länge hos samma kund innebär att du lär känna kunden och bygger kunskap om organisationen. På R2M har vi gamla rävar som suttit i hela 20 år hos vår kund Skatteverket till exempel. 😉 Gillar du mer fart, fläkt och ombytlighet passar ett kortare uppdrag bättre.

Får du jobba i team med dina kollegor?

Vill du sitta i ett team med dina kollegor från det egna företaget? Eller är du en solitär som vill ta dig an dina uppdrag ensam? Fördelen med att sitta i team (vilket vi på R2M älskar 🙂 ) är att man känner varandras kompetenser utan och innan och snabbt kan komma in i uppdraget. Sedan är det såklart en bonus att få hänga med sina trevliga kollegor varje dag. Men att vara ensam är inte fel det heller. Det finns ju nya trevliga kollegor att lära känna.

Hur ser arbetsklimatet ut?

Hur är atmosfären och arbetsklimatet på företaget? Tror du att du skulle passa in? Det här är något som undersöks bäst på plats. Spana in lokalerna och dina blivande kollegor när du går på arbetsintervju. I pandemitider kan detta förstås vara knepigt och ett tips är att ta en digital fika med din kanske blivande uppdragsgivare för att få en bättre bild.

Var kommer du att jobba?

Vill du sitta ute hos kunden eller jobba ”hemma” på konsultkontoret? Om du skulle sitta hos kunden är det bra att tänka till lite på resvägen. Har du tid att pendla över halva landet varje vecka? Behöver du vara hemma i tid till förskolehämtningar och aktiviteter? Finns bra pendlingsvägar till kundens kontor?

Vilka etiska värderingar har uppdragsgivaren?

Vad gör företaget och vilka etiska värderingar har de? Vill du bidra till samhällsnytta och känna att du gör skillnad finns det gott om uppdrag att välja på. På R2M har vi till exempel jobbat med medicinska intyg, en tjänst som sparar in enorma summor och underlättar vårdpersonalens arbete. Men uppdrag kan förstås vara betydelsefulla även om de inte omedelbart bidrar till världsförbättring. Det kan dock vara värt att göra en extra koll så att företaget inte verkar för något du inte kan stå för.

Dela:

Relaterade inlägg ↓