Hur väljer du rätt konsultbolag?

Vad är viktigt för dig när du väljer konsultbolag? Utvecklingsmöjligheter? Typ av uppdrag? Hög lön? Arbetsmodell? Möjligheten att jobba hybrid-remote? Ja, listan kan göras lång och det är inte helt lätt att välja rätt. Men vad som är viktigt att tänka på är att alla konsultbolag till 90 % består av människorna som jobbar där. Så har du hittat ett företag där du trivs med människorna och känner att ni delar samma värderingar har du kommit långt.    

Sex viktiga saker att tänka på:

Värderingar och kultur
Välj ett bolag som delar dina värderingar och har en kultur du trivs med. På Magello är vi väldigt familjära, prestigelösa och gillar att jobba tillsammans.

Uppdrag
Hur viktigt är det för dig att kunna påverka vilka uppdrag du får? Vill du ha möjlighet att jobba mer med en viss teknik eller inom en viss bransch? På Magello finns mycket stora möjligheter att påverka vilka uppdrag du vill jobba inom och du kan prova på olika typer av branscher.

Utvecklingsmöjligheter
Är kompetensutveckling utanför uppdraget viktigt för dig eller räcker det med utvecklingen du får genom dina uppdrag? På Magello gör vi stora satsningar på kompetensutveckling och har åtta avsatta dagar om året till detta för varje konsult.

Lönemodell
Vill du ha större eget ansvar för ekonomin runt dig och är villig att ta risker för möjligheten att tjäna mer? Då kan en rörlig lönemodell passa dig. Med en rörlig lönemodell väljer du till exempel själv om du vill avsätta tid för kompetensutveckling. Samtidigt får det en direkt påverkan på din lön. På Magello har vi fasta löner. Det innebär att du som konsult inte behöver tänka på hur mycket betalt det är i olika uppdrag, utan kan välja det som känns mest intressant. Du har också tryggheten i att ha en förutsägbar inkomst även vid perioder utan uppdrag.

Storlek på bolag
Vill du ha möjlighet att jobba i stora interna projekt kanske ett riktigt stort konsultbolag är rätt för dig. Nackdelen med ett större bolag är att det ofta inte finns lika hög påverkansgrad som i ett mindre bolag och du blir mer anonym. Som mellanstort konsultbolag är vi på Magello tillräckligt stora för att ha en bra variation på uppdrag. Men tillräckligt små för att ha en familjär stämning och hög påverkansgrad.

På plats eller på distans
Det nya normala är idag att själv kunna välja om du vill arbeta hybrid-remote. Magellos konsulter väljer i samspråk med kunderna var de ska arbeta ifrån. Som konsult på Magello kan du därför sitta både ute hos kund och på annan plats. Du kan förstås också välja att sitta centralt i stan på Magellos kontor i Stockholm eller Linköping.

Passar du som konsult på Magello?

Ja Nej

Ja Nej

Ja Nej

Ja Nej

Ja Nej

Ja Nej

Svarade du ja på minst fyra punkter? Hurra! Du kanske är vår nästa teammedlem. Spana in vår karriärsida!

Dela:

Relaterade inlägg ↓