Ett första halvår som vice vd på R2M

I februari tillträdde Thomas Näslund som vice vd på R2M med ansvar för affärsområdena Consulting och Solutions. Med sin långa erfarenhet av att driva utveckling av konsultbolag i tillväxt är Thomas en stark tillgång för vårt team. Här berättar Thomas själv om sina intryck av R2M och vad rollen som vice vd innebär.

Hej Thomas! Nu har du varit R2Mare ett drygt halvår. Vilka är dina intryck av R2M i stort så här långt?
Jag ser R2M som ett spännande och kompetent bolag med stora möjligheter att växa och bredda sitt erbjudande. Det finns lång erfarenhet av att stötta, leda och inspirera utvecklingsteam och det har varit roligt att få ta del av alla intressanta case som har gjorts ända sedan 1996. En positiv överraskning för mig har varit det stora fokus som läggs på teamarbete. Många konsultbolag pratar om teamarbete men vi har verkligen lyckats på riktigt. Med samspelta team ute hos kunderna kommer vi snabbare igång och blir mer effektiva. Dessutom är det förstås kul att få jobba med sina kollegor.

Hur ser din roll ut som vice vd?
I nära samarbete med VD och teamet på R2M ansvarar jag för att driva tillväxt i våra Consulting- och Solutionsaffärer och skapa fler möjligheter att utvecklas tillsammans med våra kunder. Min utmaning är att fånga tankar och ambitioner om vad som kommer härnäst ute i kundledet. Jag lyssnar även runt i bolaget och håller mig á jour med vad vi behöver för att bygga ett starkt bolag inför framtiden.

Vad har hänt inom Solutions och Consulting under din tid på R2M?
Det har hänt en hel del. Under våren har vi förstärkt Solutions med två nya spännande kunder, CarePlatform och Pepins. Det har varit superkul att få vara med hela vägen från uppstartsmöte till leverans och se hur onboardingprocessen av kunder går till. Inom Consulting har vi ökat vårt fokus mot privat sektor vilket har gett bra resultat.

Hur upplever du företagskulturen på R2M?
Jag tycker att vi har en mycket positiv företagskultur som är öppen, personlig och lärande. Företagskulturen är en extremt viktigt del för att skapa ett starkt bolag. ”Culture eats strategy for breakfast” är ett uttryck jag har med mig sedan många år.  Sedan har det förstås varit lite speciellt att komma in som ny mitt i en pandemi och lära känna företagskulturen och medarbetarna. Det har blivit en hel del digitala fikamöten. Men det har funkat över förväntan.

Hur ser du på den närmaste framtiden för R2M?
Vi fortsätter vår kontinuerliga utveckling för att alltid vara ett modernt och inkluderande företag som kan hjälpa våra kunder på bästa sätt. Jag ser mycket ljust på bolagets framtid – R2M är ett sunt och starkt bolag med lång erfarenhet och kunder som uppskattar det vi gör. Vi kommer med lätthet att kunna skapa ännu större tillväxt och stärka våra erbjudanden ytterligare. Jag ser fram emot att vara en del av den resan.

Dela:

Relaterade inlägg ↓

Magello Group

”Vi hjälper varandra att hjälpa våra kunder”

Hur ser vardagen ut för oss som jobbar på Magello? Vad drivs vi av? Och vad är viktigast för att vi ska trivas på jobbet? Näst ut i serien av medarbetarporträtt är vår Business Controller Fredrik Olsson.

Magello Group

”Att skratta på jobbet ger mig energi”

Nu fortsätter vi lära känna medarbetarna på Magello. Näst ut är vår Scrum Master och systemutvecklare Emilie som får energi av att skratta på jobbet och som drömmer om att utforska Argentinas berg från hästryggen.

Magello Group

”Smarta lösningar ger mig en rush”

Vilka är vi som jobbar på Magello? Hur ser vardagen ut för oss? Vad inspirerar oss? Vad får oss att må bra? Och vilka hemliga superkrafter drömmer vi om? Nu startar vi en serie porträtt där olika medarbetare berättar om livet på Magello. Först ut är Jimmie Jonasson, systemutvecklare med passion för digitalisering, poesi och livslångt lärande.