En lyckad resa till molnet

Molnlösningar har mer eller mindre blivit ett måste för de flesta verksamheter. Omkring 80 % av alla svenska företag har hela eller delar av sin infrastruktur i molnet. Men vilken är den bästa molnlösningen? Hur ser resan till molnet ut? Och hur lång tid tar det att komma fram till molnet? Frågorna är många men svaren beror helt på varje verksamhets behov. Det finns helt enkelt inte ett standardmoln som passar för alla.

Att gå från en traditionell IT-struktur till molnet är ingen enkel uppgift. Det är lätt att gå vilse bland alla de otaliga molnlösningar som finns. En viktig början är att se över verksamhetens behov. Vad ska molnlösningen göra för vår verksamhet? Varför behöver vi en molnlösning? Är vårt främsta mål att spara pengar och öka tillgängligheten? Eller är säkerhet viktigare än allt annat? Oavsett vilket behov som finns behövs en tydlig strategi på resan till molnet. Därefter kan man hitta den bästa tekniska lösningen för behovet.

Ingen molnresa är den andra lik

Att navigera rätt på resan till molnet kan vara knepigt utan en erfaren guide med ombord. På Magello har vi lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder till säkra landningar i molnet. Vi har lärt oss att ingen molnresa är den andra lik. Genom åren har vi hjälpt kunder med vitt skilda behov och utmaningar. Extrema säkerhetskrav, flera moln som ska samsas med varandra och molnlösningar som snabbt kan välkomna fler verksamheter ombord är några exempel.

När är vi framme?

Resan till molnet tar egentligen aldrig riktigt slut. Molnet är ingen slutdestination, utan utvecklas hela tiden med nya möjligheter och kan hela tiden anpassas efter behov.

Fem fördelar med molnet:

Sparar tid och pengar
Glöm kostsamma servrar som står och slukar el vare sig du behöver det eller inte. Med en molnlösning betalar du bara för den mängd lagring du behöver. Du slipper köpa in hårdvara och lägga pengar på underhåll och uppdateringar. Med en molnlösning har du alltid den senaste tekniken up-to-date. Alla uppdateringar sker automatiskt och du kan fokusera på din verksamhet. Molnet gör sitt och du fokuserar på ditt helt enkelt.

Enkelt och flexibelt
Molnlösningar är perfekta för växande företag eller företag med varierande behov. Om behovet av lagring ökar krävs bara några enkla knapptryck för att du ska få den prestanda du behöver. En del molnlösningar kan även automatiskt skala upp vi vid hög belastning och dra ner på prestandan vid minskad belastning.

Alltid tillgängligt
Via molnet kan alla medarbetare arbeta i realtid och få enkel åtkomst till aktuella filer. Samarbeten flyter smidigare och ingen riskerar att sitta och jobba med ett inaktuellt dokument. Informationen är tillgänglig från vilka enheter som helst – mobil, dator eller surfplatta. Ett måste idag då allt fler vant sig vid förändrade arbetssätt och att jobba på distans.

Bra för miljön
Lokala servrar kräver massor av el. En flytt till molnet är därför inte bara bättre för dig som användare utan också bättre för miljön. Med information som lagras i  molnet förbrukas bara den energi som behövs och koldioxidutsläppen minskar. En flytt till molnet innebär bättre förutsättningar för distansarbete. Och att dra ner på kontorsytorna bidrar förstås också till minskade utsläpp.

Säker lagring
Vem har inte upplevt att datorn hänger sig och att filen man jobbade med plötsligt är spårlöst borta? Det behöver du inte bekymra dig om när du lagrar information i molnet. Med en bra molnleverantör säkerhetskopieras all data i molnet kontinuerligt utan att du behöver göra någonting. Du slipper lägga tid på säkerhetsuppdateringar av servrar och kan känna dig trygg med att din data är i säkert förvar.

Dela:

Relaterade inlägg ↓