Att jobba måste ge mer än bara ett lönekuvert

Efter många år i teaterbranschen bytte jag karriär ganska drastiskt och omskolade mig till systemutvecklare. Att få bidra till samhällsnytta har alltid varit en stor drivkraft för mig och som konsult på R2M har jag möjligheter till just detta. Jag kunde inte ha hamnat mer rätt!

För mig är det viktigt att känna att jag är en del av samhället och att det jag jobbar med betyder något. Det jag gör måste kännas meningsfullt både för mig själv och bidra till positiv förändring i omvärlden. Att jobba måste helt enkelt ge mer än bara ett lönekuvert. Jag valde att söka jobb på R2M då det kändes som ett grymt bra företag med härlig företagskultur och stora möjligheter att själv få påverka vad jag vill jobba med. Det jag brinner för är att vara med skapa ett bättre samhälle genom att digitalisera och skapa användarvänliga lösningar för den offentliga sektorn, och det är exakt det jag gör idag.

R2M ger stort utrymme för att skapa samhällsnytta

Att vara konsult är ett bra val om du vill göra samhällsnytta! Under min studietid tänkte jag mig ett jobb på en myndighet efter avslutade studier. Nu har jag insett att jag har mycket större utrymme för att skapa samhällsnytta i en organisation som R2M. R2M har många ramavtal med olika myndigheter, vilket ger mig som konsult stora möjligheter att välja vad jag vill jobba med. När jag har avslutat ett uppdrag tar jag med mig kunskapen jag fått från detta in i nästa uppdrag. Att ha erfarenhet från olika typer av uppdrag är värdefullt och något jag inte skulle ha fått om jag inte var konsult.

Givande projekt som gör skillnad

Just nu sitter jag i ett uppdrag på ESF-rådet som sköter den Europeiska socialfonden. Kortfattat syftar deras verksamhet till att minska arbetslöshet och utanförskap och långsiktigt stärka Sveriges kompetensförsörjning. Vi håller just nu på att bygga om och skapa användarvänliga lösningar för deras system som sköter alla ESF-rådets projekt. Det är ett väldigt givande projekt där jag känner att vi verkligen kan vara med och skapa skillnad.

Digitalisering berör hela verksamheten

Jag tycker att det är viktigt att tänka på digitalisering som verksamhetsutveckling. Digitalisering är inte bara en fråga för IT-avdelningen, utan för hela verksamheten. En viktig egenskap som konsult är att hela tiden hålla sig a jour med vad som händer på digitaliseringsfronten och inom olika tekniker. En stor fördel med att vara konsult på R2M är att vi har 40 timmars kompetensutveckling varje år. Det ger mig möjligheten att utvecklas inom mitt område och ännu bättre kunna bidra till samhällsnytta.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Relaterade inlägg ↓

2018 ritat med ljus
Malin Molin Hamrebjörk

Årsresumé 2018

Året börjar närma sig sitt slut och det känns som ett ypperligt tillfälle att summera